Cum sa faci embed la un facebook albun in HTML?

Posted by | aprilie 08, 2015 | webdesign | No Comments

Ai avut vre-o data un client(daca esti web designer/web developer) care sa iti ceara sa ii pui toate pozele de pe facebook in galeria foto de pe site ? Eu am avut. Initial credeam ca nu o sa fie mare lucru, insa cand am constatat ca avea sute de poze m-am blocat.
Dupa ce mi-am revenit din soc, am inceput sa fac research pe internetnet si sa vad daca nu cumva a inventat cineva vre-un plugin, un script sau ceva de genul asta care sa imi permita sa ii fac embed la albumele din facebook.

Dupa lungi cautari am gasit un script dezvoltat de un indian pe care nu il recomand nimanui. Nu mai are rost sa spun ca a trebuit sa il si cumpar cu 10$.
Dupa incercari si chinuri cu configuratii, cu tot felul de smecherii prin setarile de facebook, prin fisierele scriptului (care nu erau deloc putine) am reusit sa il fac sa mearga.

Scriptul mergea, insa galeria se incarca foarte greu. In momentul in care accesai sectiunea Galerie foto, acel script indienesc incarca deodata toate imaginile din contul de facebook si dura cam 3 minute pana sa poti sa vezi imaginile. Avand in vedere ca era singura solutie la vremea aceea, sau cel putin singura pe care am gasit-o eu, a ramas asa. Pana dupa aproximativ un an cand a incetat sa mai functioneze si afisa niste erori pe pagina.

M-a sunat clientul sa imi semnaleze problema si am inceput din nou cautarile. Am constatat cu bucurie ca exista deja mai multe optiuni si gratuit si mult mai simple prin care adaugand un simplu iframe vezi exact ce album doresti din facebook pe site-ul tau….sau al unui client de-al tau.

In cele ce urmeaza, doua link-uri testate de mine care functioneaza ok:
http://embedsocial.com/embed-gallery.php
http://facebookgalleria.com/

Cum functioneaza?
Introduci in site-ul respectiv link-ul spre contul de facebook din care doresti sa faci embed, faci acolo ajustarile de design(daca este cazul) si faci click pe “GO” sau “Generate Code”. Daca urmezi instructiunile de pe pagina respectiva, imposibil sa nu reusesti.

Daca ti-a fost de ajutor acest articol sau daca ai sugestii mai bune pentru embed facebook album in website, astept raspunsul tau intr-un comentariu.

keywords: embed facebook album into website, embed facebook into web, facebook album into your web page, free facebook album embed generator